Artikler udgivet: 2.297

Ord skrevet: 1.231.192

Las os starte en uforpligtende samtale

Ekstern server fejl (5xx)

Advarsel Responskoder

Beskrivelse

Eksterne serverfejl, også kendt som 5xx-fejl, er fejl, der opstår, når en server ikke kan fuldføre en anmodning. Disse fejl opstår typisk, når serveren enten er overbelastet eller konfigureret forkert, hvilket forhindrer den i korrekt at behandle anmodninger. Det kan resultere i en række forskellige fejlmeddelelser, herunder 500 (Intern Serverfejl), 502 (Bad Gateway), 503 (Service Ikke Tilgængelig) og så videre. Disse fejl kan skade hjemmesidens SEO, da de gør det svært for søgemaskiner at indeksere og rangere siden.

Sådan kan du fikse det

Sørg for at alle URL'er svarer med en 200 'OK' status

Det er vigtigt, at alle URL'er på din hjemmeside svarer med en 200 'OK' status ligesom det er vigtigt at alle eksterne hjemmesider du linker til også svarer med responsekode 200.

Hvad betyder en 5xx status?

En HTTP statuskode på 500 betyder, at forespørgslen fejlede, og den ønskede ressource ikke kunne sendes tilbage til klienten.

Hvordan tjekker jeg URL'ernes status?

Du kan tjekke status for dine links ved at bruge forskellige online værktøjer, der laver en HTTP forespørgsel til URLen og returnerer statuskoden. Nogle af disse værktøjer kan endda tjekke flere URLer på én gang.

Eksempel på korrekt brug

$ curl -I https://www.eksternwebside.dk

Dette vil returnere HTTP headeren for siden, herunder statuskoden. Hvis statuskoden er 200, er alt i orden. Hvis ikke, bør du undersøge yderligere.

Hvad skal jeg gøre, hvis mine URL'er ikke returnerer 200 'OK'?

Hvis links ikke returnerer en 200 'OK' status, kan det indikere et problem. Hvis du kan se siderne i en browser, er det ofte ikke et problem. Overvej om du midlertidigt vil fjerne links til sider der sender responskode 5xx indtil de får styr på at fikse fejlen.

Se andre guides

Kontakt os for hjælp til Responskoder!

Du kan altid kontakte os på telefon: +45 92 90 10 21 eller email: [email protected] eller bruge vores kontaktformular via linket herunder.

Kontakt os her

Vi vil med glæde hjælpe dig med at løse problemer du står med. Vi arbejder både på time- og opgavebasis og kan komme ind som konsulent hvis det blot er rådgivning du ønsker.

Jonathan Stoker
Jonathan Stoker Udvikler hos OffsiteSEO ApS
OffsiteSEO ApS

Vi hjælper dig med 100% automatiseret ekstern SEO der kan forbedre din hjemmesides placeringer hos diverse søgemaskiner.

OffsiteSEO ApS

Studsgade 20 1. th., 8000 Aarhus C, Danmark

Fremmøde på addressen kun efter aftale.

Det kan du få med OffsiteSEO
Kontakt os

[email protected]

+45 92 90 10 21

Mandag - fredag 09.00 - 16.00
Lørdag - søndag Lukket